AMASYA / MERZİFON - Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yeni Mahalle Cemre Sokak, No18/B 05300 Merzifon/AMASYA
Vizyon
Binlerce yıllık tarihinden aldığı kültürü değerlendirebilen, içinde yaşadığımız 21. Asrı doğru olarak yorumlayabilen, çağımızda meydana gelebilecek ve halen problem olarak görülen meselelere çözüm üretebilen, yarınlara umutlu bakabilen, tarihinden aldığı mirası özümseyerek gelecek nesillere aktarabilen bireyler yetiştirmek, Kendilerinden emin olsun. Doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmasın. Gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmasın.
Misyon
Biz Merzifon Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak; Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu’yu ve Batı’yı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik...” Milli eğitimin temel amaç ve ilkelerinin doğrultusunda, milli ve manevi değerlere bağlı, aydın fikirli, çağdaş, sorumluluk ve risk alabilme kabiliyeti gelişmiş, milletimizin tarihten getirdiği kültürünü tanıyan ve özümseyen, demokratik düşünceye, insan hak ve özgürlüklerine, evrensel milli ahlaka saygıya dayanan, global dünyada "ben" değil "biz" olarak yaşayabilmenin önemini kavrayan, milletimizin din konusunda bilgilendirilmesine katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek ve öğrencilerimizin hayalleri ile başarılarını buluşturmak için varız.
Başarılar
K. KERİM YÜZÜNE OKUMA İL BİRİNCİLİĞİ HAFIZLIK İL İKİNCİLİĞİ DART İL BİRİNCİLİĞİ BOCCE İL İKİNCİLİĞİ MASA TENİSİ İLÇE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
08:20-12:20 13:30-15:50
Arapça-İngilizce
2 ve 5 nolu şehiriçi dolmuşlarıyla okulumuza ulaşım sağlanabilir.
YENİ MAH. CEMRE SOK. NO 18/B MERZİFON AMASYA
İlçe merkezinde