T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERZİFON - Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

PANSİYON KAYIT VE BURSLULUK SINAVI İŞLEMLERİ

PANSİYONUMUZA KAYIT İÇİN GEREKENLER....


PARALI YATILI ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

1. Öğrenci, paralı yatılı okuyacak ise; sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak "Yatılı Okulda Okumasında Bir Sakınca Yoktur" ibaresinin yazılı olduğu sağlık raporu.

2. Paralı yatılı kalmak İsteyen öğrencilerden Maliyece alınacak birinci taksit ödemesi için 842.50 TL. yatırıldığına dair okul mutemetimizden alınacak makbuz. (Burs alan öğrencilerden bu ücret alınmaz. Ancak burs aldığını belgelendirmesi hâlinde öğrencinin bursu parasız yatılılığa dönüştürülür.)

PARASIZ YATILI ÖĞRENCİLERLERDEN İSTENEN BELGELER

A. "Yatılı okulda okumasında bir sakınca yoktur" ibaresinin yazılı olduğu sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu.

*B. Öğrenci burslu ise okuduğu okuldan "onaylı bursluluk belgesi veya yazısı" (Ortaokulda burslu olan veya 8. sınıfta bursluluğu kazanan öğrencilerin, bursluluk sınavı için okuduğu okula verilen evraklarının birer onaylı sureti kayıt esnasında okulumuza teslim edilecektir.)

*C. ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME. (Aşağıda belirtilen 3 belgeye göre dolacaktır. SGK, vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kurum ve kuruluşlarca "mühürlü" onaylanacaktır.)

ÖĞRENCİ DURUMUNU GÖSTEREN BOŞ BEYANNAME

 

*Ç1. Gelir durumunu gösteren resmî belge. (2019 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı "mühürlü" alınacak.)

*D2. Eş Durum Belgesi. (Eşi çalışıyorsa 2019 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı alınacak. Eşi çalışmıyorsa geliri olmadığını belgelemek için SGK veya vergi dairesinden alınacak onaylı "mühürlü" belgeler.)

*E3. Bakmakla yükümlü olunan kişi sayısını gösteren belge. (Aile –vukuatlı- nüfus kayıt örneği.)

     *Burslu öğrencilerden istenen evrakları belirtir.

 

PARASIZ YATILILIK SINIRI

- Ailenin toplam yıllık geliri, ailedeki kişi sayısına bölünür. Çıkan sayı 2019 yılı Devlet Bütçesindeki M Cetvelindeki sınır olan 13.480TL. üstü paralı yatılı olur; altı olursa parasız yatılı olur.

- Öğrenci ailesinin maddî durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir.

- Gelir durum belgeleri, maaş alınan kurumdan alınır.

- Serbest meslekse SGK kurumundan "Hiçbir İşte Çalışmamaktadır; Geliri Yoktur." resmi evrakı alınacak ve kayıtta teslim edilecektir.

- Öğrenci burslu ise "onaylı bursluluk belgesi veya yazısını" mezun olduğu ortaokuldan (bursluluk sınavı öncesi okula teslim edilen burslulukla ilgili bütün evraklar ya da onaylı fotokopileri) resmî evrakla getirenlerin bursu, parasız yatılılığa dönüşür veya burslu olarak gündüzlü olurlar.

                                                                                                                                            Okul İdaresi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 22.08.2019 15:29 - Görüntülenme: 1884
  Beğen | 5  kişi beğendi